Berliner Mauern (Berlijnse Muren) is een onafhankelijk straatfotografieproject en online Graffiti/StreetArt archief uit Berlijn.

Sinds 2017 hebben we enkele duizenden foto’s gepubliceerd. Dit heeft in de loop der tijd geresulteerd in een zeer unieke collectie, die wij hier op onze site beschikbaar stellen, vrij toegankelijk voor iedereen.

+++

We hebben elke foto zelf gefotografeerd. We maken de foto’s tijdens onze expedities door al deze straten die ons thuis zijn.

We zien de stad waarin we zijn opgegroeid, volgen onze blik en documenteren zo het leven en de uitingen tussen al deze muren.

+++

Onze blog is advertentievrij. En dat zal zo blijven. – Onafhankelijkheid is belangrijk!

Daarom zijn we zelf-uitgevers. De unieke fototijdschriften (photo zines), posters, stickers, kunstdrukken (en dergelijke) die we ontwerpen en vervolgens met onze foto’s afdrukken, worden door ons zelf gepubliceerd. Doe-het-zelf (DIY) als principe.

+++

Anders volgen we geen enkele ideologie of agenda, geen enkel bepaald wereldbeeld. We verzoeken mensen ook niet (indirect) om dingen te doen die ze niet zouden moeten doen. – We laten zien wat we zien en documenteren het.

Onze fotojournalistiek blijft altijd autodidactisch. Eerlijke nieuwsgierigheid drijft ons; en geen dogma’s. Stijve regels zijn er om gebroken te worden. – Het gaat om verwondering en het verkennen van de wilde ziel van onze stad.

+++

Een bijzonderheid van onze blog is, naast de omvang, dat we bijna al onze foto’s in twee versies plaatsen. Eenmaal in kleur en eenmaal in zwart-wit (zie Galerien → Black+ White, s/w-Versions).

Dit heeft artistieke redenen en maakt deel uit van onze fotografische standaard.

+++

We houden van wat we doen en blijven meestal anoniem. – Misschien is dit wel de beste manier om uit te drukken dat ons project gaat over onze foto’s en wat ze laten zien, en niet over onszelf.

Foto’s zijn vensters, namen zijn slechts woorden.

+++

%d bloggers like this: